Skip to content

GradTeater

  GradTeater-

  Gradteater je novoustanovljeno gledališče, ki s predstavo »Na grad po zaklad« gostuje in domuje na gradovih na Krasu. Z interaktivno gledališko predstavo obiskovalcem tukajšnjih gradov pričara edinstveno gledališko doživetje in zabavo, ki se vsebinsko naslanja na kulturno dediščino gostujoče lokacije. Grajska zgodba, grajski ambient, grajski norček in vi! Zabavno, poučno, drugače!

  GradTeater:

  “Na grad po zaklad”

   

  GradTeater je gledališče s konceptom. Njegovo poslanstvo je obiskovalcem slovenskih gradov pričarati zabavno doživetje, ki se napaja iz umetnosti (gledališke igre) in kulturne dediščine (grajska zgodovina, grajske zgodbe, grajski ambient).

  Predstava »Na grad po zaklad«, ki jo izvaja gledališče GradTeater, naslavlja posameznike, družine in skupine, ki jih zanimajo umetnost, zgodovina ter grajske zgodbe, vendar niso tipični obiskovalci grajskih muzejev in ustaljenega pripovedovanja grajskih zgodb, saj poleg zgodb le-ti iščejo tudi doživetja. In kaj je lahko bolj zanimivo in vznemirljivo, kot spoznavanje grajskih skrivnosti v družbi dvornega norčka?

  Dvorni norček, ki ga uprizarja gledališki igralec, je glavna zvezda te edinstvene predstave. Poleg obiskovalcev, seveda. Ti aktivno sodelujejo in soustvarijo predstavo z vedno drugačnim koncem. Lov na grajski zaklad se prepleta s pripovedmi grajskih junakov in iskanjem izhoda iz sobe pobega. Zgodi se dvorni ples in odmevajo grajske balade. Zabavno, poučno, drugačne!

  Ustanoviteljici GradTeatra sta Uršula, gledališka igralka, idejna vodja projekta in scenaristka predstav ter Agata, kostumografinja, ki skrbi tudi za promocijo. Med razvojem projekta se jima je pridružil še Luka, ki bo skrbel za organizacijo.

  GradTeater s predstavo Na grad po zaklad dopolnjuje obstoječo turistično in gledališko ponudbo. Premierno bo zaživel na Ravbarjevem stolpu, na južnem robu Planinskega polja na Krasu, nedaleč od vhoda v Planinsko jamo. Naselil pa se bo tudi na gradu Prem, nad reko Reko, nedaleč od Ilirske Bistrice in popestril tukajšnjo turistično ponudbo s kakovostnim doživetjem za obiskovalce, ki pri turističnem raziskovanju iščejo kreativnost in umetnost.

  Za konec besedo prepuščamo naši glavni zvezdi, dvornemu norčku, ki že komaj čaka, da vas spozna:

  »Jaz, velecenjeni dvorni norček, slovesno razglašam: Vabljeni vsi. Tudi ti! Saj to je šov zate.. Za gledališke sladokusce. Radovedneže in poredneže, željne zabave. Glasne družine in razposajene skupine. Za nore rojstnodnevne zabave in vse željne akcije prave. Ljubitelje zgodb o grajski gospodi in taisti oprodi. O meni. ZABAVA BO!«


  Več informacij:

  069 905 650 /Uršula Vratuša/