Skip to content

– IGRALSKE DELAVNICE –

Treningi temeljijo na igralski metodi M. Čehova in usposabljajo igralca v sodobnih pogojih. V posamezni delavnici se posvečamo umetniški osebnosti, igralčevemu telesu, glasu, atmosferi, domišljiji, učinku tišine oziroma besede, prostoru in kompoziciji, energiji, psihološki gesti po Mihailu Čehovu in igri pred kamero.
Prek vaj udeleženci najdejo telesno svobodo in občutek lahkotnosti. Raziskujejo glasovne centre, ustvarjajo vzdušje, obravnavajo različne besedilne zvrsti. Upravljajo z energijo v sebi in na odru, se spoznajo s psihološko gesto, spodbuja se preučevanje igrivega gledališča, preizkušanje metode M. Čehova in iskanje razlik z metodo Stanislavskega.
V zadnjem sklopu filmske igre je cilj posneti video-vizitko, ki ostane udeležencem za osebni arhiv in uporabo za castinge. Raziskujemo razlike med filmsko in gledališko igro.

“Najino vodilo je, da mora igra ostati igriva in ohranjati polno mero igralskega užitka. Pa tudi brez poguma in adrenalina ni pravega gledališča, saj je igralec pravzaprav, kot je dejal G. Hernandez: »akrobat, ki skače po robovih svojih notranjih brezen”

Ivan Gorbunov

Rodil se je v ruskem mestu Perm, kjer je končal igralsko akademijo in več let igral v Permskem državnem gledališču. Snemal se je v mnogih ruskih nadaljevankah in filmih. Julija 2021 je končal enoletno dodatno izobraževanje Oskarjevega nagrajenca N. S. Mihalkova – Akademijo kinematografske umetnosti v Moskvi. Zdaj zbrano znanje ureja v knjižno delo o igralčevih treningih.

Uršula Vratuša

Rojena v Ljubljani je pridobila izobrazbo v Moskvi, kjer je končala Teatralni institut Borisa Šukina. Med študijem je igrala v moskovskem Gledališču Evgenija Vahtangova in sodelovala na mednarodnih festivalih. Trenutno pripravlja magistrsko predstavo na AGRFT v Ljubljani.

TERMINI:
– Ruski center, Ljubljana – 16.10 2021
– JSKD Koper, Sveti Anton – 23.10.2021

info: 069 905 650 /Uršula Vratuša/