Umetniški kolektivi –

Društvo -TNK- je skupnost ustvarjalcev in ustvarjalnih kolektivov, ki deluje kot organizacija v javnem interesu. Znotraj -TNK- se formirajo umetniški kolektivi, ki delujejo po temeljnih usmeritvah društva. Jedro -TNK- tvori Kolektivno gledališče Sakerdona Mihajloviča, ki deluje na področju uprizoritvenih umetnosti in se povezuje s posameznimi člani -TNK- (posameznimi umetniki, ustvarjalci, strokovnimi sodelavci) in umetniškimi kolektivi (Grunt, Tridol, GradTeater, Vizavi, Podporni programi -TNK-, festival GOtropolis) znotraj društva.

Naš cilj je dehirearhizacija skupnosti s pomočjo metodološkega delovanja. Pri tem si pomagamo s psihodramskimi tehnikami, (J. L. Moreno), Sistemom (K. S. Stanislavski), Teatroterapijo (N. N. Jevreinov) in metodami, ki jih za svoje ustvarjanje razvijajo naši člani in sodelavci. S pomočjo analitičnih spoznanj o delovanju dinamike skupin in skupnosti razvijamo etično ustvarjalno skupnost in lasten način ustvarjanja primeren potrebam in zahtevam časa v katerem živimo, sodobni tehnologiji, odnosu do narave, družbe in unikantnosti posameznika. 

Nagrajeni smo bili na raznih področjih: Borštnikova nagrada 2011 in 3 nagrade festivala SKUP 2012 za avtorsko uprizoritev LIFE®ANTI, Velika Šeligova nagrada 2013 za uprizoritev NIET ROKOVNJAČI,  Popevka tedna na VAL 202 – BOGATUN, album NIET ROKOVNJAČI, Zlata ribica 2018 za kratki film ZRASLA SI BOM KRILA, ETC Digital Theatre Grant za avtorsko digitalno uprizoritev ČAR HUDEGA/CHARMS OF HARMS, …

-TNK- je član MREŽE 26 – mreže profesionalnih nevladnih organizacij in samozaposlenih, ki delujejo na področju kulture in umetnosti na področju, ki ga pokriva Nova Gorica 2025 – Evropska prestolnica kulture.